Thursday, October 30, 2008

Aik..awalnya balik sekolah

Habislah ladang kelapa sawit orang ni..

Masing2 yang kepenatan selepas mengharungi banjir

Jambatan goook....gekkk

Teruskan perjalanan anda dengan selamatnya..

Baru-baru ini ada kejadian yang tidak terduga berlaku di sekolah. Hmm, bunyi cam serius je cerita ni kan. hihi. Hari tu, hujan lebat sangat dan tak berhenti-henti. Risau dah, macam mana nak pergi sekolah ni.

Kawasan dekat Semantan Ulu tu memang mudah naik air kalau asyik hujan. Tapi, kitaorang tetap gak la pergi sekolah dengan pakai track suit dan baju t-shirt aje. Sebelum sampai sekolah, kitaorang kena lalu satu jambatan ni. Tengok air sungai kat bawah tu, rasa takut jer. Dah la deras pastu air semakin naik lak. Rasa2 macam tak lama lagi banjir juga kawasan tu nanti.


Dah sampai kat sekolah, saya pun masuk kelas untuk mengajar. Baru je tengah bersemangat nak mengajar budak2 ni, tetiba terdengar bunyi wisel kecemasan. Adui, menganggu ketenteraman jiwa betul.

Pastu semua murid2 disuruh berkumpul di kantin. Rupa-rupanya air dah naik dan jalan nak balik dah banjir. Jadi kitaorang semua diarah balik. Masa tu baru pukul 10 pagi. Awal bukan main kitaorang balik. Murid2 bukan main seronok lagi, tak ketinggalan cikgu dorang jugak la. Bukan selalu boleh balik awal kan..hehe

2 comments:

Don_Syed said...

hi hi hi~ da akhir tahun neh.. pas pas la keje tu kat org ni pulak yer.. meh meh nk kasik 'pendidikan'

wa ha ha ha!!

missummie said...

Saya no hal aje..boleh2..saya pas kat syed ek..amek2 ni..hihi