Thursday, October 9, 2008

Layan jela yer..

Soalan: dlm bnyk bnyk kete,kete ape yg tak d'panggil kete
Jawapan : teksi

Soalan: banyak-banyak keris, keris apa yang pandai menyanyi
Jawapan : keris dayanti

Soalan: tahi ape yg susah nak basuh..??
Jawapan : tahi lalat... huahuahua..

Soalan: banyak2 pokok, pokok ape yang org takut?
Jawapan : pokok tumbang

Soalan: bnyak2 ikan, ikan ape yng ade bulu ketiak??
Jawapan : tauke ikan..bdkk kecik pon tau la

Soalan: bunga apa boleh bernafas?????????????
Jawapan : Bunga Citra Lestari........muahahaha

Soalan: bunga ape yang berwarna hitam?
Jawapan : bunga tayar

Soalan: banyak banyak haiwan . haiwan ape yang seksi................ huhuhu
Jawapan : zibra

Soalan: imam dan bilal mana paling kejam
Jawapan : bilal la sbb dia nak azan dia paling ke jam

Soalan: lembu ape yang die nampak kite tapi kite tak nampak die?????
Jawapan : lembu menyorok le hehehe........

Soalan: kenapa doraemon dn nobita tak dtg malaysia
Jawapan : sebab kat malaysia dh ade GIANT(pasaraya besar)

Soalan: bpk mary de 5org ank.nana,nene,nini,nunu.soalannya,sape name ank yang ke-5??ngeh3
Jawapan : mary lah.kuang3

Soalan: kotak apa tak leh angkat
Jawapan : kotak penalti

Soalan: seekor labah2 trlalu di atas najis lembu lepas dia keluar dari najis lembu itu kaki dia tinggal 4, sebab ape?
Jawapan : sbb lagi 2 kaki tu die tutup hidung laa.......busuk.......

Soalan: ikan apa sakit?
Jawapan : ikan kembung

Soalan: ikan apa dari kepala sampai ekor ada telur?
Jawapan : ikan bahulu

Soalan: ku angkat kaki kiriku.. ku angkat kaki kananku.. ku letak di atas batang.. wah leganya.. jelas nampaknya.. hehehehehehehe
Jawapan : cermin mata la..jgn pk len ek!huhu

Soalan: ade org ni die nk trjun dari tngkat 5,bwah tu ada bnyak taik lembu sape name org tu?
Jawapan : apek laa, sbab die jerit aaa smpai bwah de bunyi pek. Lawkkan

Soalan: bnyk2 umah,umah ape yg bnyk guna kn air
Jawapan : umah terbakar lahh....huahua

Soalan: macam mana kita nak berhentikan air terjun daripada terjun??? ha..jawabla kalu terrer...
Jawapan : amik gambar la...


Soalan: apa yang berani duduk atas kepala harimau?
Jawapan : anak harimau ler...hehehe

Soalan: kalau undertaker naik motor, the rock naik ape?
Jawapan : the rock naik kening la...

Soalan: benda apa turun lambat naik cepat..?
Jawapan : hingus

Soalan: benda apa yang tak bersalah ,tapi kena tampar?
Jawapan : bola tampar

Soalan: ade 10 ekor lembu dalam sebuah lori..sampai di suatu pekan 2 ekor lembu pun melompat..apabile lori berhenti 5 ekor lagi melompat..skrg berape ekor yang ade dalam lori tersebut?jawab jangan x jawab.........
Jawapan : 10 ekor sebab lembu tu cume lompat je dalam lori.

Soalan: benda apa kalau kita tidur,dia berdiri,bila kita berdiri,dia pulak yang tidur.
Jawapan : tapak kakilah itu pun tak tahu ke?

Soalan: kapal layar menuju ke utara... asap nye menuju ke mane?????
Jawapan : kapal layar mane ada asap!!!!!

Soalan: dalam banyak-banyak hantu.hantu apa naik motor?
Jawapan : ghost rider

Soalan: kalu bas kemalangan & bas tu terjatuh ke dalam sungai, apa yang masih hidup lagi walaupun bas tu dalam air...?
Jawapan : road tax dia arrr....

Soalan: dlm byk2 org ape yg rambut die x basah?
Jawapan : org botak

Soalan: dlm byk2 ikan,ikan ape kepale die besar tp badan die kecik.. ahaha.. lu pk la sendriii
Jawapan : ikan bilis pakai helmet...wakakakaka lu pk la sndri

Soalan: Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai
Jawapan : Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

Soalan: ada seorang pemburu. dia seorang pemburu binatang. tiba-tiba pemburu itu nampak harimau.semasa pemburu itu nak tembak kepala harimau hilang? kepala harimau pi mana?
Jawapan : pi maybank la hiiii.....hiiii.....

Soalan: bintang pe yg mkn pizza?
Jawapan : tupai le...one six hundred eight eight tupai tupai...

Soalan: ape yang hantu tak bijak akan buat?
Jawapan : memanjat pagar. kan hantu boleh tembus je,buat ape nak panjat lagi

Soalan: apakah yg meyebabkan banjir yg berlaku di kelantan?????????????
Jawapan : air ler takkan pasir kot...............huahuahuahuahuahuahuahua

Soalan: nenek sape yg pandai melompat?
Jawapan : nenek katak ler

Soalan: kenapa siput babi jalan lambat? jawab la...klu ble la....hehehe
Jawapan : sbb dia jlan smbil berfikir sama ada dia siput ataupun babi jikalau dia siput kenapa orang sampai ati pggil dia siput babi n jikalau dia babi mane kakinyaaaaaaaa.....hehehehe

Soalan: ia tak de kaki,ia pakai baju warna putih tapi bukan doktor,ia pakai topi kuning tapi bukan kontraktor?
Jawapan : taugeh

Soalan: cicak dkt atas,tikus dkt bawah, kucing dkt?
Jawapan : Sarawak

Soalan: kalau masuk kandang kambing,kite mengembek.kalau masuk kandang harimau????
Jawapan : mengucaplah sbb dah nak kene telan


# so, have fun.. semoga lawak2 ini berjaya membuatkan anda tersenyum =)

2 comments:

manlaksam said...

Mawar,
Sekolah mana, bila kita nak sampai ke sana kena naik jambatan GOK-GEK-GOK-GEK-Gok-GEK!

Jawapan;............

missummie said...

Cikgu man.,

sy tau..jwpnnya,sek semantan ulu..betul x?tp walaupn jmbtn tu uzur,itu je la caranya nak ke sekolah tu kan..hihi